ספר לכל - רכש מוסדות

תיאוריות של צדק חברתי
הוצאה: מודן
מספר קטלוגי: 48-3551
נושאים: ספרי עיון
תאריך יציאה: 11/2007
מספר עמודים: 268
תיאור:
חלק ניכר מהדיון שלנו כאזרחיות וכאזרחים במדינה דמוקרטית נסב סביב שאלות של צדק חברתי: האם סדר העדיפויות בתקציב המדינה ניתן להצדקה? מה צריכים להיות תנאי הקבלה ללימודים במוסדות הלימוד הגבוהים? האם בתי-ספר ייחודיים מפרים את עקרון שוויון ההזדמנויות? האם מן הראוי לכפות על בתי-ספר חרדיים תכנית ליבה הכוללת לימודי אזרחות? האם יש להעניק הטבות מס למעסיקים, והאם מן הראוי לחייב מובטלים להשתתף בתכניות הכשרה מקצועית כתנאי לקבלת קצבאות? האם יש להעניק לבית המשפט העליון סמכות לפסול חוקים של הכנסת? האם מן הראוי שתהיה למדינת ישראל חוקה, ואילו זכויות צריכות להיכלל בה? האם יש לאסור עינויים באופן מוחלט? שאלות אלה ורבות אחרות הן שאלות של צדק חברתי. הן עוסקות בחלוקה של הכנסה, עושר, חירויות והזדמנויות מצד אחד, ובהטלת חובות מצד שני.
הספר שלפנינו עוסק בעיקר בדיון התיאורי העשיר אודות צדק חברתי, שהתפתח בעשורים האחרונים בעקבות פרסום ספרו של ג'ון רולס A Theory of Justice בשנת 1971, ואש חולל מהפכה בתחום המחשבה המדינית והשפיע השפעה עמוקה על השיח הציבורי בתחומים אחרים כמו כלכלה ומשפטים. מחבר הספר, יוסי דהאן, מציג בפני הקוראים תיאוריות מרכזיות של צדק חברתי, שנוצרו ברובן כביקורת וכחלופה לתורת הצדק של רולס בשלושים וחמש השנים מאז שספרו ראה אור. לדיון התיאורטי-לכאורה רלוונטיות ומשמעות מיוחדת לקורא הישראלי, משום שהמחבר מיישם אותו לשאלות פוליטיות, כלכליות, וחברתיות קונקרטיות, הנובעות בחלקן מהמציאות הפוליטית, הכלכלית והחברתית הישראלית.
ד"ר יוסי דהאן הוא מרצה למשפטים ומנהל אקדמי של חטיבת זכויות האדם במכללה האקדמית למשפטים ברמת-גן, מלמד פילוסופיה באוניברסיטה הפתוחה ויו"ר מרכז "אדווה" לחקר החברה לישראל. ערך (עם הנרי וסרמן) את הספר להמציא אומה שראה אור לאחרונה בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה.


מחיר: 48.00 ₪

ברוך הבא!

זוהי כניסתך הראשונה לשירות.